Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Ακμή μύθοι και αλήθειες

Ακμή μύθοι και αλήθειες

Η είναι μια κοινή δερματική πάθηση που επηρεάζει ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου. Οι κύριοι παράγοντες που την προκαλούν είναι η υπερβολική παραγωγή σμήγματος, ο φραγμός των πόρων, η βακτηριακή μόλυνση και η φλεγμονή. Αν και σχετίζεται συχνά με την εφηβεία, μπορεί να εμφανιστεί και σε ενήλικες. Ακολουθούν μερικές αλήθειες και μύθοι γύρω από την ακμή:

Αλήθειες:

  1. Ορμονική ανισορροπία: Οι ορμόνες, ιδιαίτερα τα ανδρογόνα, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ακμής, προκαλώντας αυξημένη παραγωγή σμήγματος.
  2. Η ζάχαρη επιδεινώνει την ακμή: Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να επιδεινώσουν την ακμή, αυξάνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  3. Η ακμή χρειάζεται θεραπεία: Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υποχωρήσει μόνη της, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεται έγκαιρα για να αποφευχθούν οι ουλές.
  4. Κληρονομικότητα: Η προδιάθεση για ακμή μπορεί να είναι κληρονομική. Αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό, είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί.

Μύθοι:

  1. Η ακμή αφορά μόνο εφήβους και γυναίκες: Εμφανίζεται και σε ενήλικες άνδρες, και μάλιστα είναι πιθανό να συνεχιστεί πέρα από την εφηβεία.
  2. Είναι μεταδοτική: Η ακμή δεν είναι μεταδοτική πάθηση. Οφείλεται σε εσωτερικούς παράγοντες και όχι σε λοιμώξεις που μεταδίδονται από άτομο σε άτομο.
  3. Οφείλεται σε κακή υγιεινή: Το υπερβολικό πλύσιμο και τρίψιμο του προσώπου μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.
  4. Η σοκολάτα επιδεινώνει την ακμή: Δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που να συνδέουν τη σοκολάτα με την ακμή. Αντίθετα, η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά που είναι ευεργετικά για το δέρμα.
  5. Ο ήλιος θεραπεύει την ακμή: Αν και μπορεί προσωρινά να καλύψει τα συμπτώματα, η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια βλάβη στο δέρμα.

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για την κατάλληλη θεραπεία της ακμής και να αποφύγετε υπερβολικές πρακτικές που μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Prev
La Roche Posay Effaclar Gel 400ml
Top Seller
Top Seller
13.05€
La Roche Posay Effaclar Duo + M 40ml
Top Seller
Avene Cleanance Gel Nettoyant 400ml
Top Seller
Avene Cleanance Comedomed 30ml
Top Seller
Top Seller
14.79€
Top Seller
Bioderma Sebium Gel Moussant 500ml
Top Seller
Top Seller
10 Smilies
12.40€
Bioderma Sebium Gel Moussant 500ml
Top Seller
Top Seller
10 Smilies
12.40€
11 Smilies
13.38€
Next