Nature's Plus Natural Beta Carotene 90softgels
Γενική Ταχυδρομική
Box Now
Παραλαβή από το κατάστημα
Πιστωτική ή Χρεωστική κάρτα
Pay by Bank
Paypal
Το Βήτα καροτένιο, γνωστό και ως προβιταμίνη Α, αποτελεί μια λιποδιαλυτή βιταμίνη με ευρεία διακύμανση στο φυτικό βασίλειο. Προέρχεται φυσικά από το Dunaliella salina, ένα φύκος που καλλιεργείται οργανικά σε αλμυρές λίμνες. Κάθε μαλακή κάψουλα περιέχει 16 mg Βήτα-Καροτένιο, με ενεργότητα 25.000 IU σε βιταμίνη Α, συνιστώντας μια συνήθη χρήση ανά ημέρα.
Αυτή η βιταμίνη αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό και παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία ενάντια σε διάφορα είδη καρκίνου, όπως προστάτη, στομάχου, πνευμόνων, στήθους και παχέος εντέρου. Σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C, μπορεί να μειώσει τους κινδύνους προκαρκινικών αλλοιώσεων, όπως η τραχηλική δυσπλασία. Επίσης, προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Μια μελέτη με 330 ασθενείς έδειξε ότι η καθημερινή λήψη 50 mg Βήτα-Καροτενίου μείωσε κατά 50% τα σοβαρά καρδιαγγειακά επεισόδια (Medical Tribune, 29/11/90-2). Επιπλέον, αυξάνει τον αριθμό των Τ-κυττάρων, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και επιτρέποντας την καταπολέμηση χρόνιων και οξειών λοιμώξεων.
Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι το συνθετικό Βήτα-Καροτένιο δεν διαθέτει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του φυσικού Βήτα-Καροτενίου. Επιπλέον, μια έρευνα δείχνει ότι η μακροχρόνια λήψη συνθετικού Βήτα-Καροτενίου μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες.
Ο οργανισμός μετατρέπει μόνο το Βήτα-Καροτένιο που ανάγκη του είναι για βιταμίνη Α. Έτσι, υπερβιταμίνωση από Βήτα-Καροτένιο δεν είναι δυνατή. Παρά ταύτα, πολύ υψηλές δόσεις (πάνω από 200.000 IU) και για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσουν κιτρίνισμα του δέρματος, χωρίς άλλες συνέπειες. Η φυσιολογική απόχρωση του δέρματος επανέρχεται όταν παύσει η υπερκατανάλωση.
Το Βήτα-Καροτένιο αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία, ωστόσο πρέπει να εφαρμόζεται με σύνεση και μετριοπάθεια. Οι μελέτες συνεχίζονται για να διαλευκανθούν τα θέματα σχετικά με τη χρήση του, ειδικά σε ορισμένες κατηγορίες ατόμων με συγκεκριμένα ιατρικά ιστορικά. Εν τέλει, η προμήθεια του από φυσικές πηγές αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα, καθώς η ποιότητα και η δράση του διαφέρει από το συνθετικό προϊόν.
Πάντως, η προσοχή και η φρόντιση για τη διατήρηση των θρεπτικών του ιδιοτήτων κατά την επεξεργασία των τροφίμων αποτελούν κρίσιμη παράμετρο για να απολαμβάνουμε όλα τα οφέλη του στην υγεία μας.